Bosch Een krachtige inbraakcentrale hoeft niet ingewikkeld te zijn.

De elegante, technisch geavanceerde Easy Series inbraakcentrale van Bosch is hiervoor in alle opzichten het overtuigende bewijs. Deze centrale biedt een combinatie van uiterste betrouwbaarheid met revolutionair bedieningsgemak en veelzijdigheid.

Standaard voorzien van:

  • Een vokale kiezer die u opbelt om u in uw eigen taal te verwittigen van inbraak of brand.
  • Duidelijk gesproken boodschappen zoals "inbraak woonkamer" of "brand keuken" ipv een ordinair "gepiep".
  • Een SMS kiezer om u te verwittigen per SMS indien u dit verkiest boven spraak
  • Een digitale kiezer om contact op te nemen met de meldkamer, mocht u verkiezen dat de alarmen opgevolgd worden door een beveiligingsdienst

Naast de automatische melding van inbraak of brand kan deze centrale ook ingezet worden voor medische hulpoproepen door een druk op de knop.

Doordat in elke bedieneenheid een luidspreker en microfoon is ingebouwd, kan men van op afstand een spreek-luisterverbinding opbouwen, hetzij voor alarmverificatie, hetzij om hulp te bieden aan personen in nood.

Het systeem bestaat zowel in een bekabelde als draadloze uitvoering, of een combinatie van beide. Hiervoor maakt het systeem gebruik van de revolutionaire WLSN technologie van BOSCH

Risco Group De Prosys-centrale is een geavanceerde professionele, gebruiksvriendelijke centrale.

De centrale integreert inbraakalarm, branddetectie, toegangscontrole en 868 MHz draadloze hybride uitbreiding.

Het systeem is ontworpen voor residentiële, industriële, institutionele en commerciële toepassingen.

Koppelingen met domotica behoort tot de mogelijkheden.
Bijv.: activeren van de buitenverlichting bij inbraak, afsluiten van de gasklep bij brand...

Voor de communicatie is standaard een digitale kiezer voorzien. Met de optionele spraakmodule wordt niet enkel ELKE zone vocaal weergegeven maar kan men vanaf om het even welke gsm of vast toestel het systeem in- en uitschakelen.

De meeste bestaande systemen melden slechts 4 berichten : inbraak, sabotage, 230 V uitval, brand zonder het systeem te kunnen manipuleren.

De elegante touch-screen klavieren; beschikbaar in een witte en zwarte uitvoering, zijn eveneens verkrijgbaar met een proximity lezer, waardoor U met een badge het systeem kan in- of uitschakelen.

De behuizing van het klavier is verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren, perfect integreerbaar in elk interieur.

Bosch Blueline Voor het volumetrisch beveilgen van ruimtes maken we gebruik van bewegingsdetectoren met verschillende technologieën: PIR + radar, bereik, huisdierongevoelig, ...

De bewegingsdetector BLD1-P TriTech-detectors van Bosch maken gebruik van een combinatie van passief infrarode (PIR) en microgolf detectietechnologieën. Met deze detectietechnologieën en een geavanceerde signaalverwerking slaan deze detectors alarm bij menselijke indringers zonder vals alarm te geven voor huisdieren.

Bosch Pro Series Voor grotere ruimtes en domoticadoeleinden maken we gebruik van de professional series van Bosch.

Waar andere bewegingsdetectoren alleen reageren op de signalen van een of twee sensoren met een beslissing die alleen een simpel ja of nee inhoudt, integreren en verwerken de Professional Series detectoren gegevens van maar liefst tot 5 verschillende sensoren voor het nemen van intelligente alarmbeslissingen.

InbouwcontactOpbouwcontact Het beveiligen van de perimeter van de woning (deuren, vensters) d.m.v inbouwmagneetcontacten wordt toegepast in woningen waar er huisdieren aanwezig zijn, of een bepaalde graad van beveiliging is gewenst bij aanwezigheid van de bewoners, zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren.

Bij een nieuwbouwproject gebeurt het inwerken van de inbouwmagneetcontacten in samenspraak met de schrijnwerker.
Voor bestaande woningen worden opbouwmagneetcontacten geïnstalleerd, verkrijgbaar in om het even RAL-kleur.

Buitensirene Een buitensirene geeft U visueel en auditief de melding van een inbraak- of brandalarm.

De nieuwe "intellisound" buitensirene van Bosch beschikt over vooruitstrevende technologie: High-power led's, hall sensor (geen mechanische tamperswitch die kan corroderen), roestvrije inox behuizing, compacte afmetingen, esthetische look.

Voor hoge risico's kan de flits en de sirene onzichtbaar worden opgesteld via een voeg in de gevel. Op een andere lokatie wordt dan de lege behuizing geplaatst. Sabotage van de behuizing van de buitensirene veroorzaakt dan visueel en auditief een alarm op een andere locatie.

Rookmelder Op de inbraakcentrale kan om het even welke branddetector worden aangesloten.

De gekozen technologie: optisch, thermisch, tvc, enz... is afhankelijk van de ruimte.